Universitatea Craiova l-a folosit în ultimele două partide din play-off pe Ștefan Bană, un mijlocaș de 19 ani care a a atras atenția în repriza a doua a partidei cu Farul, 3-3. Gâlcă i-a acordat aproape o jumătate de oră, iar puștiul a surprins prin dezinvoltura și curajul afișate în teren.

Minge de fotbalFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

În minutul 83 al partidei de la Ovidiu, când scorul era 3-1 în favoarea gazdelor, fanii Craiovei au tresărit la „torpila” expediată de Ștefan Bană de la peste 25 de metri, un stâng violent scos de sub vinclu de Buzbuchi. Mijlocașul stânga fusese introdus pe teren în minutul 62, în locul lui Danciu.

Puștiul de picior stâng debutase pe prima scenă etapa trecută, la succesul juveților în derby-ul cu FCSB. Atunci, a intrat pe teren în ultimele 10 minute și a creat o mare șansă de gol în minutul 84, irosită în cele din urmă de Vlădoiu.

Cele 10 minute primite cu FCSB au venit la trei ani distanță după ce își setase țelul suprem: „Cel mai mare vis al meu este să debutez la echipa mare a Științei și să pun umărul la viitoarele performanțe în cele mai tari competiții naționale și internaționale”.

Citește mai mult pe gsp.ro