FC Barcelona a facut un pas important spre semifinalele Ligii Campionilor dupa victoria de la Gelsenkirchen, venita prin golul pustiului minune Bojan Krkic, in chiar minutul 6. Barca are un sezon modest in competitia interna unde a coborat pe locul 3 dupa esecul din ultima runda de la Betis Sevilla, iar zilele lui Rijkaard par numarate daca echipa catalana nu va aduce Liga Campionilor.

Barca a trebuit sa se descurce in Germania fara Messi si Ronaldinho, ambii accidentati si Krkic a iesit din nou la rampa, deschizand scorul la a doua faza de atac a Barcelonei, dupa ce portarul lui Schalke respinsese sutul puternic al lui Abidal.

Intalnirea a fost dominata de spanioli a caror experienta superioara s-a vazut - Schalke a trecut in premiera de faza grupelor Champions League, iar precedenta lor prezenta in sferturile C1 data de acum aproape 50 de ani, din 1959.

Catalanii au controlat jocul, dar nu s-au mai avantat spre poarta lui Neuer, preferand sa conserve avantajul cu care devin favoriti la calificare.