Lider detașat în Arabia Saudită, Al-Hilal a ratat marți calificarea în finala Ligii Campionilor Asiei, deși a câștigat manșa retur a semifinalelor în fața celor de la Al-Ain, scor 2-1.

Jucătorii celor de la Al-HilalFoto: Manu Fernandez / AP / Profimedia

Al-Hilal – Al-Ain 2-1 (în tur 2-4), în semifinalele Ligii Campionilor Asiei

Rezultatul din manșa tur a semifinalelor Ligii Campionilor Asiei, când Ai-Ain din Emiratele Arabe Unite câștigase cu scorul de 4-2 s-a dovedit decisivă pentru Al-Hilal.

Cu Bono, Milinkovic-Savic, Michael sau Malcom în formula de start, saudiții au deschis scorul după doar patru minute prin Ruben Neves, din lovitură de la 11 metri.

Al-Ain a egalat după doar șapte minute prin Erik, iar Al-Hilal a trecut din nou în avantaj în startul reprizei secunde, după golul lui Al Dawsari.

Lider detașat și aproape sigur campioană în Arabia Saudită în acest sezon, formația antrenată de Jorge Jesus nu a izbutit să mai înscrie o dată, pentru a trimite meciul în prelungiri.

Cu argentinianul Hernan Crespo pe banca tehnică în acest sezon, Al-Ain ajunge pentru a patra oară în finala Ligii Campionilor Asiei, pe care a câștigat-o o singură dată, în 2003.

De cealaltă parte, Al-Hilal are în palmares patru trofee ale Ligii Campionilor, ultimul cucerit în 2021, dar și cinci finale pierdute.

În ultimul act al competiției, Al-Ain va întâlni câștigătoarea dintre Ulsan HD și Yokohama Marinos.