Arbitrajul VAR produce multe momente confuze și în alte țări, iar Joan Laporta, președintele celor de la FC Barcelona, a avut un discurs vehement după înfrângerea în fața celor de la Real Madrid.

Joan LaportaFoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Barcelona, măsuri fără precedent după înfrângerea cu Real Madrid

Barcelona a suferit prima înfrângere după zece partide în LaLiga pe terenul celor de la Real Madrid, iar spiritele s-au inflamat din cauza erorilor de arbitraj.

Catalanii au acuzat un penalti primit prea ușor de madrileni, dar și anularea unui gol marcat de Lamine Yamal, după ce Lunin ar fi respins mingea care trecuse de linia porții.

Cum în Spania nu există tehnologia goal-line, VAR a anulat golul, iar președintele celor de la Barcelona, Joan Laporta, anunță măsuri extreme.

„Ieri au fost mai multe faze discutabile, dar mai presus de toate este una care putea duce la schimbarea rezultatului, vorbesc despre golul fantomă al lui Lamine Yamal.

Vă informez că FC Barcelona va solicita Comitetului Tehnic al Arbitrilor și Federației Spaniole de Fotbal să furnizeze toate imaginile și înregistrările audio ale acelei faze.

Odată ce vom analiza documentația și vom înțelege că s-a produs o eroare, putem să mergem mai departe și să cerem rejucarea meciului, așa cum s-a mai întâmplat în fotbalul european” – a anunțat Joan Laporta, conform Marca.

Rezumatul partidei dintre Real Madrid și Barcelona

LaLiga, clasament

1. Real Madrid – 81 puncte

2. FC Barcelona – 70 p

3. Girona – 68 p

4. Atletico Madrid – 61 p

5. Athletic Bilbao – 58 p

........................................

18. Cadiz – 25 p

19. Granada – 18 p

20. Almeria – 14 p.