Danny Murphy, fost mijlocaș al echipei Liverpool (1997-2004), a dezvăluit că a devenit dependent de cocaină după ce și-a încheiat cariera de fotbalist în 2013, informează BBC.

Suporterii echipei LiverpoolFoto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

>> Dueluri de gală în Champions League: Cine transmite la tv PSG - Barcelona și Atletico Madrid - Borussia Dortmund

Danny Murphy și dependența de cocaină: „Credeam că nu pot face lucruri fără ea”

Murphy (47 de ani) spune că a fost „uimit” de câți fotbaliști (care au trecut prin probleme similare cu ale lui) l-au sprijinit și a afirmat că terapia l-a ajutat.

„Când nu mai ai fotbalul, problemele devin uriașe. Când joci fotbal, adrenalina și dopamina, toate aceste lucruri te mențin cu gândul la viitor și îți dau energie.

Am avut o perioadă în care am consumat cocaină și am fumat niște iarbă. Băutura, aș putea trăi fără ea. Nu am fost alcoolic. Puteam să stau într-o casă cu alcool și să nu-l beau.

Pentru o vreme am fost (dependent de cocaină - n.r.). Am ajuns în punctul în care am crezut că nu pot face lucruri fără ea. Ceea ce era o prostie, bineînțeles că puteam.

Te descurci la început, poate o faci o dată pe săptămână, de două ori pe săptămână, îți dai o a treia zi în plus. În cele din urmă se acumulează și te prinde.

Am avut parte de adevărate momente de disperare. Există mult mai mult ajutor acum, dar nu poți avea niciodată un sistem de siguranță perfect” - Danny Murphy la Ben Heath Podcast, citat de BBC.

Murphy și-a început cariera la Crewe Alexandra, iar în 1997 a ajuns la Liverpool. Acesta a petrecut șapte ani pe Anfield (perioadă în care a adunat nouă selecții la naționala Angliei) și a făcut parte din echipa care a câștigat Cupa Angliei, Cupa Ligii și Cupa UEFA în 2001.

În 2010 a ajutat-o pe Fulham să ajungă în finala Europa League, iar cariera și-a încheiat-o după o perioadă petrecută la Blackburn.

După retragerea din activitatea sportivă, în 2013, Murphy a devenit comentator și a lucrat pentru BBC Sport.

Murphy a spus că „a avut un an în care a fost într-o lume a durerii”, dar în 2017 a descoperit „o dorință de a fi mai bun” pe care nu o avea înainte.

Mai mulți jucători au dezvăluit în ultimii ani că au dezvoltat anumite dependențe: Dele Alli a spus că a exagerat luând prea multe somnifere, iar Chris Kirland (fost portar al lui Liverpool) a afirmat că a apelat foarte des la analgezice.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Principala nemulțumire a lui Pep Guardiola după remiza spectaculoasă contra Realului

>> Concluziile lui Carlo Ancelotti după 3-3 cu Manchester City - Ce trebuie să facă Realul pentru a se califica în semifinalele Champions League

>> VIDEO Fundașul lui Arsenal a pus mâna pe minge, dar Bayern n-a primit penalty - Thomas Tuchel, înfuriat de explicația arbitrului