Într-o declarație acordată sâmbătă pentru HotNews.ro, Attila Hadnagy, directorul clubului Sepsi din Sfântu Gheorghe, afirmă că noua descoperire ar trebui să-l ajute pe jucător.

Cosmin Matei Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fotbalistul lui Sepsi, Cosmin Matei, 32 de ani, a fost depistat pozitiv, pe 4 februarie 2024, la o probă de urină, imediat după eșecul suferit de Sepsi cu Universitatea Craiova. Substanța găsită în organismul fotbalului: 5-metilhexan-2-amină.

Attila Hadnagy, directorul general al clubului Sepsi din Sfântu Gheorghe, a spus sâmbătă, 6 aprilie, pentru HotNews.ro că Matei a trimis suplimentul bănuit în Ungaria, pentru teste. Acolo s-a depistat faptul că suplimentul este contaminat, susține oficialul clubului de primă ligă.

„Cosmin și avocatul său au trimis suplimentul luat în Ungaria, pentru teste. Pe etichetă nu era menționat absolut nimic din substanța găsită pozitiv în corpul lui Cosmin.

Testele arată că acel supliment este contaminat. Matei va trimite rezultatele acestor teste mai departe și ne așteptăm să iasă, probabil, cu un avertisment. E clar că nu a fost ceva voit”, a declarat Hadnagy pentru HotNews.ro.

Substanța dă rezultate pe termen scurt

Substanța numită 5-metilhexan-2-amină ar fi „un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”.

Matei a mai evoluat în câteva partide după ce a fost testat și până la sosirea rezultatelor. După meciul Sepsi - Universitatea Craiova, Cosmin Matei a fost de 6 ori în echipa covăsnenilor. A lipsit doar în înfrângerea 1-2 cu FCSB. Notificarea din partea ANAD a ajuns chiar înaintea deplasării către București.

Conform lui Attila Hadnagy, directorul general al clubului, descoperirea din Ungaria legată de contaminare e net în favoarea fotbalistului. Sepsi speră că ANAD va constata „realitatea noilor probe”.