Confruntarea dintre Schalke si FC Barcelona reprezinta ultima sansa de reabilitare in fata suporterilor si a conducerii pentru antrenorul Frank Rijkaard, cel care in cazul unui rezultat nefavorabil in aceasta seara ar putea parasi banca vicecampioanei Spaniei (se zvoneste ca si-ar fi dat demisia si dupa infrangerea cu 3-2 de pe terenul lui Betis).

Cu un parcurs de cosmar in Primera Division, acolo unde a cazut pe locul trei la sapte puncte in spatele rivalilor de la Real Madrid, Barcelona isi leaga toate sperantele unui sezon dezamagitor de partida de pe Veltins Arena.

Fara Ronaldinho (neinclus in lotul pentru aceasta partida) si cu Lionel Messi accidentat, catalanii vor incepe partida cu islandezul Gudjohnsen in atac langa Eto'o, ca solutie de avarie. Camerunezul va fi prezent pe teren cu toate ca nu este complet refacut dupa o leziune suferita in campionat.

De cealalta parte, pentru gazdele de diseara totul pare mult mai simplu: nu au ce pierde, pentru ei aceasta calificare in sferturile de finala fiind deja o performanta deosebita.

Echipe probabile:

Schalke 04:

Neuer, Rafinha, Bordon, Krstajic, Westerman, Jones, Ernst, Grossmuller, Kobiashvili, Altintop, Kuranyi. (sistem de joc 4-4-2) Antrenor Mirko Slomka

FC Barcelona:

Valdes, Sylvinho, Puyol, Thuram, Zambrotta, Yaya Toure, Marquez, Xavi, Gudjohnsen, Eto'o, Iniesta. (sistem de joc 4-3-3). Antrenor Frank Rijkaard.