Naționala de fotbal a Germaniei se pregătește intens pentru Campionatul European ce va avea loc în această vară, iar Federația de Fotbal a venit cu o decizie surprinzătoare și istorică.

Nike, sponsor tehnic al naționalei Germaniei din 2027Foto: Grant Hubbs / imago sportfotodienst / Profimedia

Federația de Germania renunță la parteneriatul cu Adidas, iar echipamentele naționalei vor fi produse de Nike, începând cu anul 2027

Încă din anul 1954, Federația de Fotbal din Germania și brandul de echipamente Adidas colaborează în ceea ce privește echipa națională de fotbal.

La 70 de ani de la startul acestei colaborări, Federația a anunțat că acest parteneriat se va încheia și că din anul 2027, sponsorul tehnic va fi Nike.

„Nike a făcut de departe oferta economică cea mai bună și de asemenea cea mai convingătoare cu viziunea sa, care reprezintă și un devotament clar față de promovarea fanilor, a fotbalului și a sporturilor populare, precum și dezvoltarea sustenabilă a fotbalului feminin din Germania.” - a transmis Holger Bask, CEO-ul Federației de Fotbal din Germania, potrivit MARCA.

Naționala masculină de fotbal a Germaniei a câștigat patru Cupe Mondiale și trei Campionate Europene, cu Adidas drept producător de echipamente. De cealaltă parte, reprezentativă feminină a avut și ea un succes imens, obținând două Cupe Mondiale și opt Campionate Europene.

Până în decembrie 2026, Adidas va rămâne sponsorul de echipamente al Germaniei, astfel că naționala masculină va mai avea ocazia să îl poarte atât la Euro 2024, pe pământ natal, dar și la Mondialul din 2026.