Italienii de la Fiorentina a anunțat marți decesul lui Joe Barone, directorul general al clubului de fotbal, după un atac de cord suferit înaintea partidei cu Atalanta, care a și fost amânat.

Fani FiorentinaFoto: Marco Bucco/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

A murit Joe Barone, directorul general al Fiorentinei – Creatorul bazei sportive Viola Park

Directorul general al Fiorentinei s-a stins din viață marți, cu 24 de ore înainte de a împlini 58 de ani.

Barone era internat la spitalul San Raffaele din Milano, după atacul de cord suferit duminică la hotel, înaintea partidei cu Atalanta Bergamo.

„Cu durere profundă și tristețe imensă, Fiorentina își pierde astăzi unul dintre punctele de referință. O figură care a marcat istoria recentă a clubului și care nu va fi niciodată uitată.

Directorul general Giuseppe Barone a murit astăzi după o problemă medicală survenită duminică.

Suntem distruși de pierderea teribilă a unui om care și-a oferit marele profesionalism, inima și pasiunea pentru aceste culori, a unui prieten mereu apropiat în toate momentele, atât în cele fericite cât și în cele dificile”, a anunțat clubul Viola conform Gazzetta dello Sport.

Director general al Fiorentinei din 2019 și apropiat al patronului Rocco Commisso, Barone a fost omul căruia i se datorează construirea celebrei Viola Park, o bază de pregătire de 29.000 de metri pătrați inaugurată în 2023.