Brigada financiară a poliţiei italiene a efectuat marţi o percheziţie la sediul lui AC Milan, în cadrul unei investigaţii privind vânzarea clubului italian de fotbal către fondul american de investiţii RedBird Capital în 2022, informează AFP.

AC MilanFoto: Alan Smith / Alamy / Alamy / Profimedia

Vânzarea AC Milan de la Elliott Management la RedBird în 2022, sub lupa autorităților italiene

AC Milan, septuplă campioană a Europei, a confirmat investigaţiile, dezvăluite de agenţiile italiene de presă ANSA şi AGI, dar a indicat că ancheta vizează clubul în sine.

Directorul general al AC Milan, Giorgio Furlani, şi predecesorul său Ivan Gazidis sunt în vizorul brigăzii financiare pentru „comunicare incorectă” faţă de instanţele conducătoare, în momentul vânzării din 2022.

AC Milan, care ocupă locul secund în Serie A, a precizat că „va coopera pe deplin cu autorităţile”.

Potrivit AGI, cei doi lideri fac obiectul unei anchete pentru că au obstrucţionat activitatea COVISOC, jandarmul financiar al Federaţiei italiene de fotbal (FIGC).

Fondul de investiţii Elliott Management, fost acţionar al clubului francez Lille, a vândut AC Milan către RedBird Capital în 2022, pentru 1,2 miliarde de euro, transmite Agerpres.

Într-un scurt comunicat transmis agenţiei italiene ANSA, Elliott a susţinut că toate acuzaţiile sunt „false” şi că „Elliot nu mai deţine nicio acţiune la AC Milan şi niciun acord de control asupra clubului”.

RedBird Capital deţine şi clubul francez de primă ligă FC Toulouse. Acest fond a contractat un împrumut de la Elliott Management, fondul vânzător, pentru a putea finanţa achiziţia, a aflat AFP în momentul tranzacţiei.