​Atacantul Domenico Berardi s-a accidentat grav duminică în meciul pierdut de Sassuolo pe terenul celor de la Verona și va rata participarea alături de naționala Italiei la turneul final al Euro 2024 din Germania.

Jucatori din nationala ItalieiFoto: Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

Atacantul italian Domenico Berardi, ruptură la tendonul lui Ahile – Sezon încheiat și forfait pentru Euro 2024

„Examenele au arătat că Domenico Berardi suferă de o ruptură totală a tendonului lui Ahile la piciorul drept”, a explicat Sassuolo într-un comunicat.

Berardi (28 de selecţii, 8 goluri) va fi operat marţi, a precizat clubul, care nu a oferit detalii despre durata indisponibilităţii sale.

Atacantul, membru al echipei Italiei care a devenit campioană europeană în 2021, s-a accidentat în timpul partidei pierdute duminică de echipa sa la Verona (0-1).

Aflat la primul său meci după ce a lipsit o lună şi jumătate din cauza unei accidentări la genunchi, el a părăsit terenul cu ochii în lacrimi în minutul 60 după ce s-a prăbuşit în timp ce controla balonul.

Berardi, în vârstă de 29 de ani, a fost unul din oamenii de bază ai selecţionerului Squadrei Azzurra într-un compartiment ofensiv care stă prost la capitolul eficacitate.

El a marcat două goluri în meciul cu Malta, câştigat cu 4-0, la mijlocul lui octombrie, în preliminariile EURO 2024, anunță Agerpres.

La Nazionale, antrenată din luna august de Spalletti, va întâlni, în Grupa B de la EURO 2024, Albania, Spania şi Croaţia.