Everton a fost sancţionată cu retragerea a 10 puncte pentru încălcarea regulilor Premier League privind profitabilitatea şi sustenabilitatea (PSR) în sezonul 2021/2022, dar gruparea din Liverpool a făcut apel și depunctarea a fost redusă la 6 puncte, informează Reuters.

EvertonFoto: Isaac Parkin / PA Images / Profimedia

Depunctarea clubului Everton, redusă de la 10 la 6 puncte

Astfel, Everton a urcat pe poziţia a 15-a a clasamentului, cu 25 de puncte, la cinci puncte de zona retrogradării.

„Everton poate confirma că o comisie de apel a ajuns la concluzia că deducerea de puncte impusă de o comisie independentă a Premier League în noiembrie va fi redusă de la 10 puncte la şase puncte, cu efect imediat", se arată în comunicatul grupării.

O a doua procedură pentru nereguli financiare a fost deschisă în ianuarie de Premier League împotriva lui Everton şi a altui club, Nottingham Forest.

Premier League, care va numi o comisie independentă pentru a stabili sancţiunea corespunzătoare, care poate include o deducere suplimentară pentru clubul condus de Sean Dyche.

O a doua depunctare ar creşte riscul retrogradării şi ar spori incertitudinea cu privire la viitorul lui Everton, care se află în prezent în mijlocul unor discuţii prelungite în legătură cu preluarea de fondul de investiţii american 777 Partners şi, de asemenea, speră să se mute pe un nou stadion înainte de sezonul 2025-26, scrie Agerpres.

Premier League, ultimele poziții

15. Everton 25 puncte

16. Brentford 25 (-1 meci)

17. Nottingham 24

.....

18. Luton 20 (-1 meci)

19. Burnley 13

20. Sheffield 13.