La primul meci în Serie A pe banca celor de la Napoli, antrenorul Francesco Calzona a fost aproape de o victorie, ratată dramatic în prelungirile partidei cu Cagliari.

Francesco CalzonaFoto: Luis Vieira / AP / Profimedia

Cagliari – Napoli 1-1 / Juventus – Frosinone 3-2, în etapa a 26-a din Serie A

După un prim meci în Champions League pe banca celor de la Napoli, 1-1 cu FC Barcelona, Francesco Calzona nu a avut mai mult noroc nici la debutul în Serie A.

Aflată pe penultimul loc al clasamentului, Cagliari a înscris în minutul 32 prin Rrahmani, dar reușita a fost anulată de VAR pentru ofsaid.

Campioana Italiei a spart însă gheața în partea secundă, după golul marcat de Victor Osimhen în minutul 65.

Când cele două formații așteptau fluierul final, Luvumbo i-a adus egalarea lui Cagliari după ce a punctat în al șaselea minut de prelungiri.

Rezultatul o menține pe Napoli pe locul al nouălea al clasamentului, cu 37 de puncte, încă departe de pozițiile care asigură calificarea în cupele europene.

În schimb, Juventus Torino s-a impus pe teren propriu în fața celor de la Frosinone cu scorul de 3-2.

Vlahovic a deschis scorul după doar 3 minute, dar Cheddira și Brescianini au întors rezultatul în favoarea lui Frosinone.

La pauză s-a intrat însă cu 2-2, după al doilea gol marcat de Vlahovic.

Deși partida se îndrepta spre o remiză nesperată pentru oaspeți, Rugani a dat lovitura în minutul cinci al timpului suplimentar, iar Juventus rămâne în cursa de urmărire a liderului.

Clasamentul din Serie A

1. Inter – 63 puncte

2. Juventus – 57 p

3. AC Milan – 52 p

4. Bologna – 48 p

5. Atalanta – 45 p

6. AS Roma – 41 p