LaLiga a anunțat vineri amânarea partidelor Granada vs Valencia și Levante vs FC Andorra, după incendiul care a mistuit un bloc de 14 etaje din Valencia, în care și-au pierdut viața cel puțin cinci persoane.

Granada, LaLigaFoto: David Aliaga/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Incendiul violent care a mistuit un bloc cu 14 etaje din Valencia: Cel puțin 5 persoane au murit, alte 14 sunt date dispărute / Constructorul făcea reclamă blocului construit în anul 2000 cu materialele „inovative” folosite

Meciul dintre Granada și Valencia a fost amânat

„LALIGA anunţă amânarea partidei dintre Granda CF şi Valencia CF, programată pentru mâine, 24 februarie, de la ora 14:00, şi a meciului dintre Levante UD şi FC Andorra, programat în aceeaşi zi, de la ora 21:00.

Solicitarea de amânare făcută de Valencia CF şi Levante UD, care a avut acordul echipelor în cauză - Granada CF şi FC Andorra - a fost aprobată ca urmare a dramaticului incendiu care a avut loc ieri în Valencia, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, fiind decretate deja trei zile de doliu în oraşul Valencia.

Această suspendare vine în plus faţă de minutul de reculegere, în semn de respect şi doliu, care va fi respectat la toate celelalte meciuri LALIGA EASPORTS şi LALIGA HYPERMOTION din acest weekend, aşa cum a fost anunţat anterior.

Noile date şi ore de începere a meciurilor vor fi comunicate de LALIGA în timp util”, este comunicatul LaLiga, conform News.ro.

Focul a distrus joi două blocuri de locuinţe din Valencia. Cinci oameni au murit şi aproximativ 15 persoane sunt date dispărute.

Clubul Valencia s-a declarat „devastat” de consecinţele incendiului.

„Oferim ajutorul nostru instituţiilor şi serviciilor de urgenţă pentru orice necesitate pe care o pot avea”, a adăugat clubul.

Echipa masculină, cea feminină şi academia au ţinut un minut de reculegere înainte de antrenamentele de vineri dimineaţă, iar clubul va arbora steaguri în bernă la instalaţiile sale.

Pompierii au fost chemaţi la incident în jurul orei locale 17:30 (16:30 GMT), iar serviciile de urgenţă au salvat mai mulţi locuitori de la balcoane cu ajutorul unor macarale.

Peste 20 de echipaje de pompieri au intervenit la incendiu, care a fost agravat de vântul puternic.

Cincisprezece persoane, inclusiv şase pompieri şi un copil, au fost rănite, dar viaţa lor nu este în pericol.

O perioadă de doliu de trei zile a fost declarată în regiunea Valencia.