Dani Alves (40 de ani) a depus mărturie la Curtea de Apel din Barcelona. Fostul star brazilian al Barcelonei, aflat după gratii de pe 20 ianuarie 2023, este judecat pentru viol, la procesul demarat astăzi fiind acreditați 270 de jurnaliști și audiați 28 de martori. Acuzatul riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare!

​Dani AlvesFoto: Europa Press/D.Zorrakino. Pool / Zuma Press / Profimedia

Dani Alves a ajuns la ziua judecății. După 13 luni de la data în care s-a hotărât reținerea preventivă, fostul mare internațional brazilian a compărut în fața judecătorilor Curții de Apel din Barcelona. La acest proces, în care ex-fundașul Barcelonei este apărat de avocata Ines Guardiola, iar avocatul acuzării este Ester García, asistă 270 de ziariști acreditați și vor depune mărturie 28 de martori, implicați în dosarul în care Dani Alves e acuzat de viol.

Și riscă de la 9 ani de pușcărie, cât au cerut procurorii, până la 12 ani, după avocații victimei, plus un deceniu de libertate condiționată și 150.000 de euro daune morale. Asta în condițiile în care acuzatul nu și-a recunoscut culpa și și-a schimbat de cinci ori declarațiile date.

Perioada trăită după gratii l-a îmbătrânit pe Dani Alves, care pare că a slăbit și e afectat de situația în care a ajuns, scrie jurnalul AS, care remarcă privirea concentrată a brazilianului, a cărui avocată a solicitat eliberarea clientului său, apoi suspendarea procesului, din cauza presiunii puse de mass-media asupra procurorilor. Ambele au fost respinse de judecător.

Citește integral pe GSP.ro