Xavi se confruntă cu multe critici și presiuni, după înfrângerea Barcelonei în fața celor de la Real Madrid, scor 1-4 în finala Supercupei Spaniei. Mai mult, miercuri au apărut zvonurile că antrenorul a pierdut susținerea vestiarului.

XaviFoto: Nderim Kaceli / Enne Images / Avalon / Profimedia

>> Problemele de la FC Barcelona ar fi mai mari decât se crede, scrie ESPN

Xavi nu se opune unei plecări de la FC Barcelona – Antrenorul dezminte neînțelegerile din vestiar

Presa spaniolă a anunțat că o parte a jucătorilor catalani nu îl mai susțin pe Xavi Hernandez, după umilința în fața celor de la Real Madrid.

În replică, antrenorul a dezmințit zvonurile, dar s-a declarat liniștit și gata să se dea la o parte dacă i se va cere acest lucru.

„În ziua în care jucătorii nu mă vor mai asculta, îmi voi face bagajele şi voi pleca.

Dacă nu aş fi câştigat La Liga în ultimul an, nu aş mai fi fost aici. Nu voi fi niciodată o problemă pentru Barca. Când mi se va spune că sunt o problemă, voi pleca. Îmi place acest club. Sunt aici pentru a-i aduce ceva.

Dacă nu o voi mai face, voi pleca acasă. Sunt însă liniştit. Cred că vom avea mai multe reuşite decât eşecuri” – a declarat Xavi, conform Agerpres.

FC Barcelona este momentan pe locul 4 în La Liga, cu 41 de puncte, la 8 puncte de liderul-surpriză Girona.

Duminică, în etapa a 21-a, FC Barcelona va juca în deplasare cu Real Betis (locul 7).

La finele anului trecut, Consiliul de administraţie al clubului de fotbal FC Barcelona spunea că are „încredere totală” în antrenorul Xavi Hernandez.

„Are toată încrederea noastră şi o merită. Când îi arăţi unui om încredere, el dă tot ce are mai bun. Încrederea pe care o avem în Xavi este totală. Pe lângă cunoştinţele sale, este un mare antrenor, dar are şi calitatea de a fi un om rezistent, care îşi protejează jucătorii, ceea ce spune multe în favoarea lui Xavi”, a afirmat Joan Laporta.

Oficialul Barcei menţiona că Xavi s-a confruntat în acest sezon cu un număr mare de jucători accidentaţi.