Prezentat oficial joi la Tottenham Hotspur, internaționalul român Radu Drăgușin ar putea debuta duminică, alături de celălalt nou venit, germanul Timo Werner.

Radu DrăgușinFoto: Alex Morton/Tottenham Hotspur F. / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Radu Drăgușin, primele declarații ca jucător al lui Tottenham

Antrenorul lui Tottenham a anunțat că Radu Drăgușin este apt pentru meciul cu Manchester United

Radu Drăgușin a devenit miercuri cel mai scump fotbalist român din istorie, după ce englezii de la Tottenham Hotspur au plătit nu mai puțin de 30 de milioane de euro în schimbul internaționalului român.

Cu două zile înaintea duelului cu Manchester United, antrenorul Ange Posteoglou a declarat că atât românul cât și Timo Werner, jucători transferați în această săptămână, sunt apți pentru partida de duminică.

„Sunt foarte fericit că i-am adus pe ambii băieţi. Timo - cred că toată lumea ştie pedigree-ul său de joc, evident în Germania, în Premier şi apoi înapoi în Germania. Îl cunosc de foarte mult timp.

Cred că se potriveşte bine pentru noi din punct de vedere al jocului, dar şi un tip bun, o personalitate bună şi foarte motivat să vină la Tottenham şi să joace pentru noi. Radu este asemănător. Evident, un post pe care l-am cam prioritizat.

Evident, am intrat în sezon un pic mai slab în (termeni de) numere în acea zonă - l-am lăsat să plece pe Davinson Sanchez. Aşa că am cam ştiut că, dacă va exista o oportunitate bună în ianuarie, vom face o mişcare. Ne-am uitat la el de ceva vreme.

Johan (Lange) şi băieţii de acolo au muncit din greu pentru a oferi nişte opţiuni şi au identificat rapid că Radu ar fi o potrivire excelentă pentru noi - am avut o discuţie bună cu el. Din nou, cred că din punct de vedere fotbalistic, dar şi al mediului şi culturii pe care le avem, el se va potrivi foarte bine.

Din câte am înţeles, amândoi vor fi apţi să joace (împotriva lui Manchester United), ceea ce este primul lucru şi, în al doilea rând, Radu a jucat până săptămâna trecută, aşa că este în formă bună.

Iar Timo nu a mai jucat de ceva timp - evident că au avut pauza de iarnă (în Germania), dar a revenit la antrenamente în ultimele şapte-zece zile. Aşa că amândoi vor fi disponibili, ceea ce este un lucru bun” – a declarat Ange Posteoglou, conform News.ro.

Partida dintre Manchester United și Tottenham, din etapa cu numărul 21 din Premier League, va avea loc duminică de la ora 18:30.

>> VIDEO Primele imagini cu Radu Drăgușin la Tottenham

>> Salariul pe care Radu Drăgușin îl va primi la Tottenham

>> Radu Drăgușin, cel mai scump fotbalist român din istorie - Cum arată topul

De știut:

  • În vârstă de 21 de ani, fundașul român va evolua în cel mai tare campionat din lume, după ce Tottenham a fost de acord să achite nu mai puțin de 30 de milioane de euro în schimbul acestuia, plus împrumutul lui Djed Spence la Genoa.
  • Radu Drăgușin va purta tricoul cu numărul 6 la Tottenham.
  • După 20 de etape, Tottenham se află pe locul 6 în Premier League, cu 39 de puncte, la 6 puncte de liderul Liverpool.
  • Formația antrenată de Ange Postecoglou are drept obiectiv clasarea pe un loc de UEFA Champions League.