Bernd Storck, neamțul care a readus-o pe Sepsi în discuțiile serioase din Superligă, se declară plăcut surprins de nivelul pe care l-a găsit în campionatul nostru.

Bernd StorckFoto: Colaj GSP

Germanul de 60 de ani recunoaște că și-a proiectat un tablou cu totul și cu totul diferit înainte de sosirea în România și își dezvăluie filosofia într-un interviu acordat în exclusivitate reporterilor GSP aflați în Antalya. Fostul selecționer al naționalei Ungariei, cu experiență în lumea bună din Bundesliga, are, probabil, cea mai bună cotă dintre antrenorii străini „adoptați” de campionatul nostru în ultimii ani. Reputația vine la pachet și cu un alt tip de discurs, o abordare diferită atât în relația cu propriii jucători, cât și în modul în care se raportează la obiective, strategie, transferuri.

În primul dialog amplu purtat cu presa de la venirea în Liga 1, Bernd Storck își prezintă mentalitatea și modul de lucru, dezvăluie ce planuri are la Sepsi și recunoaște că e ușor dezamăgit de calitatea drumurilor din România. În același timp, ne încurajează și afirmă degajat că, fotbalistic, nu ducem lipsă de talent.

„În general, mă gândeam că jucați un alt tip de fotbal, mă gândeam că jucați mult mai defensiv, că se joacă mai mult la așteptare și nu se apelează la un stil atât de ofensiv. La fel și despre stadioane... Aveți stadioane foarte moderne! Când compar situația din România cu cea din Belgia, voi sunteți mult peste!”, a spus Storck.

Material integral pe GSP.ro