Liga Profesionista de fotbal a inchis procesul de inscriere pentru licitatia drepturilor de televizare a Ligii 1: Kanal D, Realitatea si Antena 1 sunt cele trei televiziuni care concureaza pentru cele mai scumpe drepturi din istoria campionatului - conform regulamentului impus de LPF, licitatia pleaca de la suma de 18 milioane de euro pe editie de campionat.

Vineri, in ziua inscrierii, Realitatea Media a anuntat cumpararea canalului de nisa Telesport, mutare ce ii asigura un loc de difuzare a jocurilor din campionat (in cazul in care va cistiga licitatia).

Kanal D este un jucator de data recenta pe piata transmisiilor de fotbal - in ianuarie, a preluat drepturile pentru optiunile 1 si 4, pe care le pierduse TVR din cauza intirzierilor de plata.

La aceasta licitatie nu s-a inscris Boom care avea o problema legata de acoperirea nationala - conform caietului de sarcini, ar fi trebuit sa acopere cel putin 60 la suta din teritoriul Romaniei.

Antena 1 si RDS-RCS au incheiat un parteneriat pentru a participa impreuna la licitatia

care se va organiza luni pentru adjudecarea drepturilor de difuzare ale partidelor de fotbal din prima liga.

Contactat de HotNews.ro, Catalin Tolontan a comentat schimbarile spectaculoase petrecute pe ultima suta de metri in aceasta lupta: "Prin achizitia Telesport, RealitateaTV si-a eliminat un concurent din licitatie si a cumparat un brand unde poate declina o parte a drepturilor tv in cazul in care va cistiga licitatia. Antena 1 a replicat spectaculos, prin faptul ca s-a aliat cu RCS-RDS. E o tendinta pe piata mondiala ca un producator de continut (A1) sa faca un parteneriat strategic cu un distribuitor de continut (RCS-RDS)".