Borja Valle era anunțat drept un super transfer în vara anului 2023 la Rapid, însă după doar 19 meciuri în tricoul alb-vișiniu, cele două părți au ajuns la concluzia că trebuie să se despartă.

Borja Valle în tricoul RapiduluiFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Borja Valle a semnat cu Ponferradina

Borja Valle era adus gratis în Giulești în iulie 2023, iar oficialii Rapidului erau convinși că transferul acestuia este o mutare de senzație făcută pentru nivelul SuperLigii României.

Din păcate însă, spaniolul de 31 de ani care a trecut și pe la Dinamo nu a impresionat la Rapid, iar după 19 meciuri, s-a decis încheierea pe cale amiabilă a raporturilor contractuale dintre cele două părți.

Un gol și 3 pase de gol sunt reușitele lui Borja Valle la Rapid.

Ibericul nu a stat mult timp fără echipă, iar la început de 2024, acesta a semnat cu Ponferradina, formație din liga a treia a Spaniei, unde a și crescut în calitate de fotbalist.

În cariera sa, Borja Valle a mai evoluat pentru echipe precum Celta Vigo B, Ourense, Real Oviedo, Deportivo La Coruna, Elche, Dinamo, Khor Fakkan, Alcorcon și Cartagena.

El a semnat un contract valabil până la sfârșitul acestui sezon.

„Mulțumesc Rapidului pentru înțelegere, acceptare și ajutor în tot ceea ce ați putut. Cu siguranță a fost cea mai frumoasă aventură a carierei mele.

Trebuie să spun la revedere, pentru că știu, nu plec complet, o parte din mine rămâne cu voi ajutându-vă să atingeți acel frumos obiectiv pe care l-am stabilit împreună.

Mulțumesc tuturor membrilor clubului și colegilor mei de echipă pentru felul în care ați fost, nu pot decât să vă mulțumesc de o mie de ori pentru fiecare secundă în care am făcut parte din acel club.

Sunt încă aproape de familia Rapidistă.” - a spus Borja Valle la despărțirea de Rapid.