Realitatea si Kanal D s-au inscris vineri dimineata pentru licitatia drepturilor de televizare a Ligii 1 de fotbal. Liga Profesionista de fotbal asteapta si inscrierea altor concurenti - si-au mai exprimat interesul Boom TV si Antena 1.

Posturile care se inscriu la licitatie au cumparat un caiet de sarcini contra unei sume de 40.000 de euro si trebuie sa depuna scrisori de garantie bancara pentru suma de 54 de milioane de euro (cit ar insemna achizitionarea drepturilor pentru trei sezoane, la o suma de 18 milioane de euro pe an - suma de plecare in licitatie, asa cum a anuntat LPF). Licitatia propriu-zisa se va desfasura luni, 31 martie.

Postul national de televiziune TVR nu va participa la aceasta licitatie, descurajat probabil de suma de plecare anuntata de Liga lui Dragomir. TVR asteapta finalizarea licitatiei si va incerca probabil sa cumpere sublicente de difuzare pentru anumite meciuri (cum se intimpla in prezent).

In ianuarie, TVR a pierdut Liga 1 in urma unor intirzieri de plata fata de detinatorul principal al drepturilor (Telesport), sincopa de care a profitat Kanal D: astfel, chiar inaintea lansarii pe piata, Kanal D a cumparat drepturile pierdute de TVR.