Galatasary Istanbul și Fenerbahce urmau să se întâlnească vineri seară la Riad, în Arabia Saudită, într-un meci pentru trofeul Supercupei Turciei, dar partida a fost amânată după mai multe neînțelegeri cu guvernul saudit.

Fanii echipei GalatasarayFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Motivele disputei dintre turci și saudiți și amânarea meciului dintre Galatasary și Fenerbahce

Ultimele ore au fost unele agitate între conducătorii Federației Turce de Fotbal și guvernul Arabiei Saudite, în privința disputării Supercupei la Riad.

Câștigătoarea titlului, Galatasaray, urma să întâlnească deținătoarea Cupei, Fenerbahce, dar meciul care trebuia să înceapă la 19:45 a fost amânat după ce ambele echipe au refuzat să joace, scrie AS.com.

Cele două formații au solicitat ca înaintea partidei să fie intonat imul național, iar un banner cu citatul „Pace în țară și în lume” al fondatorului Republicii Turce, Mustafa Kemal Ataturk trebuia să apară în tribune.

În plus, ambele echipe aveau tricouri de antrenament care îl înfățișau pe Ataturk, iar autoritățile saudite au respins ferm aceste cereri.

Festivitatea trebuia să includă printre altele și un moment de reculegere în memoria soldaților turci căzuți la datorie, iar suporterii și-au manifestat nemulțumirea față de conducătorii federației, care nu au putut ajunge la un acord cu partea saudită.

În cele din urmă, jucătorii celor de la Galatasaray și Fenerbahce au decis să nu plece de la hotel spre stadionul KSU din Riad, meciul a fost amânat, iar echipele se vor întoarce cât mai curând în Turcia.