Benone Lazăr, fostul patron de la Internațional Curtea de Argeș, prim divizionară a României în sezonul 2009-2010, a rememorat scurta, dar cuprinzătoarea sa experiență în fotbal, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor. Afaceristul n-a zăbovit mult în fenomen, s-a retras acum mai bine de 10 ani și și-a văzut de propriul business în transporturi.

Benone Lazăr, în dreapta, lângă Fane StoicaFoto: Arhivă GSP

„Sunt un om dintr-o bucată. Unii cred că am ceva la cap, dar eu bag bani în fotbal pentru că nu am ce face cu ei”, spunea Benone Lazăr, emfatic, în vara lui 2009.

Era perioada în care Internațional pornea la drum în primul și singurul său an pe prima scenă. Fotbalul românesc tocmai ce se alesese, măcar declarativ, cu o nouă „mână spartă”.

Benone Lazăr, „spovedanie” pe GSP.ro: „Am văzut că nu era lumea mea. Plus că m-am speriat când l-au arestat pe Penescu”

Aproape 15 ani mai târziu, Benone Lazăr filtrează lucrurile cu mult mai multă prudență. La conducerea unei companii de transporturi cu afaceri de 42 de milioane de euro în 2021, Lazăr explică, într-un interviu rar, ce l-a determinat să iasă din fotbal și cu ce pagubă s-a ales.

„Mă uit și eu la televizor, fotbalul românesc e mult mai slab ca înainte, ca pe timpul meu, ca pe timpul nostru.

Eu am văzut că nu e de mine, nu era lumea mea, eu eram cu business-ul meu, cu multinaționalele mele, o mentalitate total diferită”.

Citește integral pe GSP.ro