Antrenorul Sean Dyche spune că regula henţului este o farsă, după ce Everton a fost sancţionată cu un penalty în meciul pierdut contra lui Manchester City, scor 3-1, în etapa a 19-a din Premier League, transmite Reuters.

Sean DycheFoto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Premier League: Manchester City, victorie pe Goodison Park - Rezultatele zilei

Sean Dyche (Everton) nu înțelege regula hențului: „Trebuie să fiu de pe o altă planetă”

La scorul de 1-1, City a primit un penalty în minutul 64 după intervenţia fundaşului Amadou Onana, care a încercat să blocheze în careu un şut al lui Nathan Ake, dar mingea l-a lovit sub braţ.

Arbitrul John Brooks a indicat penalty după o discuţie cu arbitrul asistent. VAR nu a intervenit şi Julian Alvarez a marcat al doilea gol al lui City, înainte ca Bernardo Silva să stabilească rezultatul final în minutul 86.

Deciziile de henţ au devenit controversate de la introducerea VAR şi interpretarea poziţiei naturale sau nu a braţului a devenit adesea foarte subiectivă.

'„Putem dezbate penalty-ul toată ziua. Ar trebui consultaţi antrenorii prin Zoom să spună dacă este o farsă, dar aşa merg lucrurile. Are o poziţie complet naturală. Nu încearcă să oprească mingea cu braţul, el pur şi simplu se aruncă să blocheze mingea.

Cum se acordă pentru asta un penalty este ciudat în lumea mea, dar trebuie să fiu de pe o altă planetă. Arbitrul asistent a dat decizia şi era la mai mare distanţă decât arbitrul de centru, aşa că nu mai ştiu cine mai dă ce.

Toţi antrenorii dezbat asta. Cineva trebuie să ia poziţie la un moment dat şi să realizăm că nu poate fi penalty pentru că s-a aruncat în faţa şutului şi a încercat să blocheze balonul” - Sean Dyche pentru Amazon Prime, citat de Agerpres.

Mark Clattenburg, un fost arbitru important, susţine însă că John Brooks a luat decizia corectă conform regulilor actuale.

„Nimeni nu spune că decizia este greşită, dar noi spunem că, după cum este scrisă legea, este greşită şi, prin urmare, este ceva ce trebuie schimbat. Vedem anumite penalty-uri date, iar altele nu sunt date în fiecare săptămână'” - Mark Clattenburg.

Premier League, clasament

1. Liverpool 42 puncte

2. Arsenal 40

3. Aston Villa 39

4. Manchester City 37

5. Tottenham 36

6. Manchester United 31 etc.