Cluburile din Arabia Saudită au investit sume uriașe în transferuri în vara trecută, iar șefii fotbalului saudit au alcătuit o listă de 10 jucători pe care vor încerca să îi atragă în campionatul intern.

Kylian Mbappe, PSGFoto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Kylian Mbappe, Erling Haaland și Luka Modric, printre jucătorii așteptați în Arabia Saudită din 2024

Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Neymar și alte nume uriașe din Europa au luat drumul Arabiei Saudite, după ce cluburile din zonă au făcut oferte uriașe atât echipelor europene, cât și jucătorilor.

Mai mult decât atât, saudiții au încercat spre sfârșitul perioadei de mercato din vară să îl transfere și pe Mohamed Salah de la Liverpool, însă „cormoranii” au refuzat o ofertă de peste 150 de milioane de euro.

Acum, oficialii cluburilor din Saudi Pro League și-au alcătuit o listă de 10 fotbaliști pe care intenționează să îi transfere în vara anului 2024, anunță jurnaliștii de la footmercato.net.

Printre aceștia se numără Kylian Mbappe (Paris Saint Germain), cel care are contract cu parizienii până în vara anului 2024, și Erling Haaland (Manchester City).

Cei 10 jucători pe care arabii își propun să îi aducă în campionatul intern

Kylian Mbappe (25 ani, Paris Saint Germain)

Erling Haaland (23 ani, Manchester City)

Jadon Sancho (23 ani, Manchester United)

Raphael Varane (30 ani, Manchester United)

Casemiro (31 ani, Manchester United)

Hugo Lloris (37 ani, Tottenham Hotspur)

Thiago Alcantara (32 ani, FC Liverpool)

Thomas Partey (30 ani, Arsenal)

Luka Modric (38 ani, Real Madrid)

Alexis Sanchez (35 ani, Inter)

Pentru a putea transfera și alte vedete în campionatul intern, arabii vor trebui să schimbe regulamentul și deja pregătesc o modificare în acest sens.

În momentul de față, o echipă are dreptul de a avea maximum opt stranieri în lot, dar arabii vor să mărească numărul la zece.