Sir Jim Ratcliffe a preluat duminică un sfert din acțiunile celor de la Manchester United, iar proprietarul INEOS are planuri mari pentru întărirea echipei în urmptoarea perioadă.

Jucatorii echipei Manchester UnitedFoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Osimhen, de Jong, de Gea, Gnabry și Inacio, prioritățile lui Manchester United

Odată cu preluarea acțiunilor, Sir Jim Racliffe se va ocupa și de partea sportivă a clubului de pe Old Trafford și a promis deja fanilor că va readuce gloria de altădată.

Miliardarul britanic vrea să întărească echipa în următoarea perioadă și a ales deja cinci jucători de top, scrie The Sun.

Victor Osimhen, Frenkie de Jong, David de Gea, Serge Gnarby și Goncalo Inacio sunt fotbaliștii cu care United vrea să revină pe primele poziții din Premier League. Valoarea celor cinci depășește 270 de milioane de euro.

Sir Jim Ratcliffe, prezentat oficial ca noul acționar al lui Manchester United

Într-un comunicat oficial emis duminică pe pagina clubului, Manchester United anunță acordul cu Sir Jim Ratcliffe.

„Manchester United a anunțat astăzi că a încheiat un acord prin care președintele INEOS, Sir Jim Ratcliffe, va achiziționa 25% din acțiunile lui Manchester United.

Acordul prevede și o sumă suplimentară de 300 de milioane de dolari pentru investiții viitoare în stadionul Old Trafford.

Ca parte a tranzacției, INEOS a acceptat cererea Consiliului de Administrație de a delega responsabilitatea pentru gestionarea operațiunilor fotbalistice ale clubului” – a anunțat Manchester United.