Ajax Amsterdam a părăsit rușinos Cupa Olandei, după ce a fost învinsă de o formație de liga a patra, iar conducătorii clubului au decis să facă un gest inedit pentru suporteri.

Suporterii echipei Ajax AmsterdamFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Suporterii lui Ajax Amsterdam vor primi banii înapoi pe bilete

Ajax Amsterdam a trăit un calvar cu echipa din divizia a patra USV Hercules (3-2), în Cupa Olandei. Clubul de amatori a marcat golul victoriei în minutul 93, prin Grotenbreg.

„Împărtăşim această durere şi suntem profund ruşinaţi", a notat clubul într-un mesaj adresat suporterilor.

Prin urmare, conducătorii clubului au decis să facă un gest faţă de fanii care au făcut deplasarea, rambursând preţul biletului şi al transportului pentru cei care au dorit acest lucru, scrie News.ro.

De știut:

  • Este pentru prima oară când Ajax pierde în faţa unei echipe de amatori în Cupa Olandei. În precedentele 29 de partide, „lăncierii” au marcat cel puţin patru goluri de fiecare dată.
  • Ajax, care a câştigat de 20 de ori Cupa Olandei, s-a aflat în zona retrogradării în cea mai mare parte a sezonului în Eredivisie, dar acum a urcat pe locul al cincilea în clasament, aflându-se însă la 23 de puncte de liderul PSV Eindhoven, scrie Agerpres.
  • În 2023, Ajax a înregistrat 14 înfrângeri. O singură dată au pierdut „lăncierii” mai multe meciuri într-un singur an calendaristic: 17 în 1964.