Sistemul de arbitraj VAR a revoluționat fotbalul mondial, prin corectarea unor erori ale oficialilor din teren, însă au existat controverse privind conversațiile dintre cavalerii fluierului și operatorii din cabină.

Sistemul VARFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Înregistrările VAR se vor publica după fiecare zi cu meciuri în Spania

Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) și LaLiga au convenit marți să înceapă publicarea imaginilor și a conversațiilor dintre arbitrul din teren și arbitrul VAR, atunci când are lor o vizionare a unei faze controversate, scrie Mundo Deportivo.

Proiectul va avea premiera în Supercupa Spaniei, la semifinalele din 10 și 11 ianuarie, dar și la finala din 14 ianuarie.

Apoi, începând cu etapa a XX-a din prima ligă, respectiv etapa a XXII-a din liga secundă din luna ianuarie, înregistrările se vor face publice la fiecare final de zi în care se dispută meciuri.

Conform federației, inițiativa are ca scop să ofere o mai mare transparență a arbitrajului în fotbalul profesionist și de a îmbunătăți experiența suporterilor.

În zilele următoare, atât RFEF, cât și LaLiga vor publica mai multe materiale și informații pentru ca fanii să înțeleagă cum va funcționa noua măsură.