Inter Miami, echipa la care este legitimat Lionel Messi, va juca un meci amical împotriva clubului copilăriei argentinianului, Newell's Old Boys, informează AFP.

Lionel MessiFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, din nou adversari – Când va avea loc duelul de cinci stele

Inter Miami va juca un amical cu Newell's Old Boys, prima echipă a lui Lionel Messi

Inter Miami a anunțat că meciul va avea loc în data de 15 februarie 2024, pe stadionul DRV PNK din Fort Lauderdale (Florida).

Newell's Old Boys are sediul în oraşul argentinian Rosario, în care Messi s-a născut, a crescut şi a debutat în fotbal, înainte de a se alătura clubului spaniol FC Barcelona, la vârsta de 13 ani.

Antrenorul lui Inter Miami, Gerardo „Tata” Martino, este de asemenea originar din Rosario şi a jucat pentru Newell's în trei rânduri, înainte de a reveni ca antrenor, între 2012 şi 2013.

„Sunt încântat să primesc echipa mea de suflet, Newell's, aici la noi, la Miami. Va fi un meci special datorită a tot ceea ce Newell's Old Boys înseamnă pentru mine. Va fi de asemenea o bună ocazie de a pregăti un sezon care se anunţă pasionant” - Gerardo Martino.

Acest meci este ultimul dintr-un calendar încărcat din presezon pentru Inter Miami, care îşi va începe pregătirile cu un meci în compania selecţionatei El Salvador, în capitala acestei ţări, pe 19 ianuarie.

Messi şi colegii săi vor juca apoi două meciuri în Arabia Saudită, unul dintre ele împotriva echipei portughezului Cristiano Ronaldo, Al-Nassr, înainte de a se deplasa la Hong Kong şi Tokyo, scrie Agerpres.