FIFA a publicat duminică detalii despre prima ediție a Super Mondialului Cluburilor, care va avea loc în 2025, competiție la care vor lua startul 32 de echipe.

FIFAFoto: ULMER / imago sportfotodienst / Profimedia

Cupa Mondială a Cluburilor se va disputa o dată la patru ani – Reapare Cupa Intercontinentală

Turneul va avea loc între 15 iunie și 13 iulie 2025 în Statele Unite ale Americii și se va disputa o dată la patru ani, anterior Cupelor Mondiale, scrie Marca.

Noul format înlocuiește vechea Cupă a Confederațiilor, fiind deja stabilite criteriile de calificare pentru prima ediție.

În cazul echipelor europene, se vor lua în calcul rezultatele fiecărui club din ultimii patru ani de Champions League. La turneul din 2025 sunt calificate deja Chelsea, Real Madrid și Manchester City, alături de care va evolua câștigătoarea din acest sezon.

Europa are alocate 12 locuri, restul echipelor urmând să se decidă în funcție de clasamentul UEFA.

Pentru America de Sud sunt calificate Palmeiras, Flamengo și Fluminense, câștigătoarele ultimelor trei ediții ale Cupei Libertadores, la care se va adăuga învingătoarea din 2024, plus două echipe din clasamentul Conmebol.

FIFA a aprobat de asemenea transformarea actualei Cupe Mondiale a Cluburilor în Cupa Intercontinentală, competiție care se va desfășura anual, care va debuta la finalul anului 2024.