​Numele lui Răzvan Burleanu a fost vehiculat ca viitor președinte al UEFA, după ce mandatul lui Aleksander Ceferin ar urma să se încheie, iar actualul președinte al Federației Române de Fotbal a comentat zvonurile apărute în presa internațională.

Razvan BurleanuFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Totul pentru putere – Cum plănuiește președintele UEFA să rămână în funcție

Răzvan Burleanu nu are în plan să îl înlocuiască pe Aleksander Ceferin la șefia UEFA

Aleksander Ceferin dorește să rămână președinte al UEFA până în 2031, iar cotidianul britanic The Independent afirmă că Răzvan Burleanu (președintele FRF) este favoritul opozanților slovenului pentru a prelua această funcție.

Ceferin a prezentat planurile modificării statutului UEFA la o reuniune a Comitetului Executiv al forului continental, reuniune desfăşurată înaintea tragerii la sorţi a grupelor turneului final al Euro 2024. Modificarea ar prevede ca preşedintele UEFA să poată avea mai mult de trei mandate.

Conform The Independent, contestatarii acestei modificări a statutului sunt conduşi de britanicul David Gill, membru în Comitetul Executiv al UEFA din anul 2013, iar mulţi dintre cei implicaţi îl văd pe Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal ca fiind cea mai bună alegere pentru preşedinţia forului european.

Joi, actualul președinte al Federației Române de Fotbal a discutat pe seama acestui zvon și a declarat că nu are de gând să accepte să preia președinția forului continental.

„Sunt un tip sincer. În momentul de faţă nu am un plan în ceea ce priveşte acest scenariu care a fost vehiculat în presa internaţională. Mă bucur în acelaşi timp să văd prietenia şi aprecierea foarte multor preşedinţi şi secretari generali din federaţiile europene. Iar acest lucru pentru mine contează cel mai mult, mai ales când vorbim de federaţii relevante la nivel internaţional. Poate acesta este şi motivul pentru care de-a lungul timpului am avut susţinerea acestor federaţii pentru a ocupa diverse funcţii la nivel internaţional. Se poate să vii din România şi să reuşeşti la nivel internaţional. De această prietenie şi apreciere mă bucur şi în rândul membrilor afiliaţi FRF.” - a declarat Răzvan Burleanu, potrivit news.ro.

„Am o relaţie foarte bună cu preşedintele UEFA, pe care l-am susţinut încă din 2016, chiar dacă în ultima perioadă am avut opinii diferite pe anumite subiecte. Dar împărtăşesc această opinie că o organizaţie puternică, cum este UEFA, are nevoie în interiorul său de o diversitate de opinie. Şi atunci acesta poate este motivul pentru care, pe anumite subiecte, împărtăşim opinii diferite.

Mesajul pe care aş dori să îl transmit este că simt nevoia ca în acest moment fotbalul european să fie unit. Mai ales în aceste zile, fiindcă pe 21 decembrie Curtea Europeană de Justiţie se va pronunţa pe un dosar extrem de important pentru ceea ce înseamnă viitorul fotbalului european, cu impact puternic la nivel naţional. Mă refer aici la prezervarea modelului european al sportului. Mesajul meu este unul de unitate. Un nu categoric creării SuperLigii Europei de către cluburile cele mai bogate.” - a încheiat acesta.