Federația Ucraineană de Fotbal a fost amendată cu 20.000 de euro, din cauza comportamentului rasist al echipei naționale la meciul disputat împotriva Italiei, pe 20 noiembrie, în preliminariile Campionatului European din 2024, scrie EFE.

Mykhailo MudrykFoto: BEAUTIFUL SPORTS/Buriakov / imago sportfotodienst / Profimedia

​De asemenea, stadionul Ucrainei va fi închis parțial pentru un meci, în urma deciziei luate de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA (CEDB).

„Asociaţia ucraineană de fotbal va informa UEFA, înainte de meci, despre sectorul sau sectoarele care vor fi închise, care trebuie să cuprindă cel puţin 5.000 de locuri”, se arată în decizia CEDB.

Ucraina și Italia au remizat în preliminarii, scor 0-0, rezultat care i-a trimis pe peninsulari direct la Euro 2024. Vecinii noștri au acuzat însă neacordarea unui penalti în prelungirile partidei, la o fază care i-a implicat pe Cristante și Mudryk.

>> Scandal mare - A fost sau n-a fost? Ucraina strigă „UEFA Mafia” după penaltiul neacordat în prelungiri contra Italiei

De asemenea, în legătură cu meciul Luxemburg - Bosnia-Herţegovina (16 noiembrie, preliminarii EURO 2024), Federaţia bosniacă de fotbal a fost amendată cu 40.000 de euro şi i s-a interzis să vândă bilete fanilor săi ca vizitatori pentru următoarea partidă oficială sub egida UEFA, pentru comportamentul discriminatoriu al suporterilor şi lansarea de artificii.

Federaţia din Bosnia-Herţegovina a mai primit o amendă de 10.000 de euro pentru invadarea terenului de joc, scrie Agerpres.