Jeonbuk, echipa antrenată de Dan Petrescu, a ratat calificarea în Liga Campionilor Asiei, după ce a pierdut pe terenul liderului Ulsan Hyundai, scor 1-0, în ultima etapă din K League 1 (campionatul Coreei de Sud).

Dan PetrescuFoto: Steve Cho Kyewoong/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu nu s-a calificat cu Jeonbuk în Liga Campionilor Asiei

Golul a fost marcat de Seol Young-Woo, în minutul 32.

În urma acestui rezultat, Jeonbuk a terminat pe locul 4 în play-off și va juca în Liga Campionilor Asiei 2, a doua competiție ca importanță de pe continent.

„Îmi pare rău pentru fani că nu am reușit să învingem. A fost un meci dificil. Ulsan a dominat în prima repriză, Hong Jeong-ho s-a accidentat.

Un penalty nu ne-a fost acordat. Este dezamăgitor că nu am putut găsi o soluție. Jucătorii au dat tot ce-i mai bun. Vom învăța din înfrângerea de astăzi și vom realiza rezultate mai bune sezonul viitor.

Am venit la Jeonbuk când se aflau pe locul 7, iar accidentările au crescut semnificativ. Este important să pregătim și mai bine sezonul viitor. Voi da tot ce-i mai bun” - Dan Petrescu, citat de Chosun.com.

13 victorii, 6 remize și 10 înfrângeri a înregistrat Dan Petrescu pe banca lui Jeonbuk.

În ultimul meci din acest sezon, Jeonbuk va primi vizita thailandezilor de la Bangkok Utd. Meciul va avea loc pe 13 decembrie, în grupele Ligii Campionilor Asiei.

Clasament final K League 1, campionatul din Coreea de Sud

1. Ulsan Hyundai (63-42 golaveraj) 76 puncte

2. Pohang (53-40) 64

3. Gwangju (47-35) 59

4. Jeonbuk (45-35) 57

5. Incheon (46-42) 56

6. Daegu (42-43) 53.