Mai multe persoane au atacat o maşină care transporta bani de la o afacere deţinută de socrii fotbalistului Lionel Messi în Rosario (300 km de Buenos Aires), furând 21.500 de dolari şi deschizând focul, a anunţat poliţia locală, citată de lefigaro.fr.

Lionel MessiFoto: Gustavo Garello / AP / Profimedia

Doi atacatori au spart geamurile maşinii în care se aflau două angajate ale unui supermarket aparţinând familiei lui Antonella Roccuzzo, soţia lui Messi, şi una dintre verişoarele sale.

Au furat două genţi care conţineau încasări de 8 milioane de pesos (21.500 de dolari), care erau în tranzit spre banca din centrul oraşului Rosario.

Înainte de a fugi cu maşina lor, agresorii au tras cel puţin o dată. Ocupanţii maşinii victimei au fost şocaţi, dar nevătămaţi.

Nu este prima dată când afacerea deţinută de socrii lui Messi este ţinta unor atacuri în Rosario, oraşul natal al căpitanului campioanei mondiale în exerciţiu a Argentinei.

În martie, în perdeaua metalică a unui supermarket aparţinând familiei Roccuzzo s-a tras, cu un mesaj ameninţător, dar misterios: „Messi, te aşteptăm, Javkin (primarul din Rosario) este un narco, nu va avea grijă de tine”.

Anchetatorii au crezut la momentul respectiv că atacul nu îl viza neapărat pe Messi, ci o „rezonanţă” folosind numele său, transmite News.ro.

Primarul Pablo Javkin a considerat că atacul ar fi putut fi legat de o manevră politică îndreptată împotriva sa, pe fondul insecurităţii locale şi al viitoarelor alegeri provinciale.