Cel mai bun fotbalist român din istorie, Gheorghe Hagi, a ținut să transmită Federației Române de Fotbal o scrisoare de felicitare pentru calificarea echipei naționale la Campionatul European din Germania.

Gheorghe HagiFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Gheorghe Hagi, laude pentru FRF, selecționer și jucători, după calificarea României

„Regele” a ținut să marcheze performanța tricolorilor cu un mesaj din partea clubului său, Farul Constanța, în care își exprimă mândria pentru contribuția avută de jucătorii crescuți de clubul său.

Hagi susține că Academia sa a avut ca scop întotdeauna formarea unor fotbaliști care să ajungă să îmbrace tricoul echipei naționale.

„În urma performanței pe care fotbalul românesc a realizat-o prin calificarea echipei naționale de seniori la Campionatul European din 2024, care va avea loc în Germania, Farul Constanța și Academia Gheorghe Hagi vă transmit sincere felicitări pentru parcursul excelent și mult succes la turneul final de anul viitor.

Cu acest prilej transmitem felicitările noastre și selecționerului Edward lordănescu pentru modul în care a reușit să formeze un grup unit, pentru performanța de a încheia neînvins această campanie, precum, bineînțeles, întregului staff și tuturor celor care au contribuit la acest succes.

Academia Gheorghe Hagi a avut ca principal obiectiv, încă de la început, creșterea și formarea tinerilor fotbaliști pentru sportul de performanță, pentru a avea șansa ca, la un moment dat, să poată îmbrăca inclusiv tricoul echipei naționale.

Suntem mândri că am putut contribui și noi, prin jucătorii crescuți la clubul nostru, la această calificare a primei reprezentative la C.E din 2024, unde România va avea ocazia de a semna o nouă pagină de istorie pentru fotbalul românesc.

Am considerat mereu că România nu duce lipsă de talente, România are foarte mulți jucători valoroși care ne pot oferi foarte multe momente incredibile. Ne bucurăm că această generație are acea mentalitate de a crede în propriile forțe, de a lupta mereu până la capăt. Avem Convingerea că suntem cu toții pe drumul pe care ni-l dorim, Credința că se pot depăși performanțele generațiilor trecute și Curajul că putem învinge pe oricine.

Felicitări, România! Gheorghe HAGI” – se arată în scrisoarea publicată de FRF.

Gică Hagi este golgheterul echipei naționale a României, la egalitate cu Adrian Mutu, cu 35 de goluri marcate în 125 de selecții.