Paris Saint-Germain reușea în vară o lovitură pe piața tranferurilor prin aducerea portughezului Goncalo Ramos. Pentru că risca sancțiuni din partea UEFA, francezii l-au împrumutat pentru un an, cu opțiune de cumpărare definitivă.

Goncalo RamosFoto: Pedro Martins / AP / Profimedia

PSG a activat clauza de cumpărare a lui Goncalo Ramos – Atacantul rămână până în 2028 pe Parc des Princes

Formația antrenată de Luis Enrique căuta în vară un atacant de top, pe fondul incertitudinii legate de vedeta Kylian Mbappe.

Parizienii s-au orientat către Goncalo Ramos, fotbalist cu 106 apariții și 41 de goluri în tricoul Benficăi Lisabona, care reușise un turneu final ideal în Qatar, încununat cu un hat-trick în optimi contra Elveției.

Constrânsă de regulile fair-play-ului financiar și sub amenințarea unor eventuale sancțiuni din partea UEFA, PSG l-a împrumutat pentru un sezon, cu opțiune de transfer definitiv în schimbul a 65 de milioane de euro.

Cu șapte luni înainte de expirarea împrumutului, francezii au decis să activeze clauza, conform anunțului postat pe rețelele de socializare.

„Paris Saint-Germain are plăcerea să anunțe că și-a exercitat opțiunea de cumpărare a lui Goncalo Ramos. Atacantul portughez este acum legat de club până în 2028” – a anunțat PSG.

Evaluat la 50 de milioane de euro, Ramos a reușit două goluri și un assist în 15 apariții în tricoul celor de la Paris Saint-Germain.