Ultima etapă a preliminariilor Euro 2024 în Grupa G a adus duelul de la distanță dintre Serbia și Muntenegru, în timp ce Ungaria, deja calificată, a influențat clasamentul final.

Serbia si fanii sai la CM 2022Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / Profimedia

>> România învinge Israel și se califică la Campionatul European din 2024

Serbia s-a calificat la Euro 2024 în defavoarea Muntenegrului – La ultima prezență la turneul final, cele două țări formau o singură echipă

Despărțite de două puncte înaintea ultimei runde, Serbia și Muntenegru aveau șanse să prindă locul secund, după ce Ungaria obținuse deja calificarea.

În partida disputată pe teren propriu cu Bulgaria, sârbii au deschis scorul în minutul 17 prin Veljkovic, dar repriza secundă a adus răsturnarea de scor, oaspeții marcând prin Rusev și Despotov în doar zece minute.

Serbia a egalat pe final, Babic marcând în minutul 82 și stabilind scorul final de 2-2. Veștile bune aveau să vină și de la liderul grupei.

Ungaria și-a respectat statutul și a învins-o cu scorul de 3-1 pe Muntenegru, care a terminat grupa pe a treia poziție.

Niciuna dintre cele două formații nu se mai calificase la turneul final al Campionatului European de 24 de ani, când Serbia și Muntenegru la acea vreme reprezentau o singură națională și participau la ediția din Belgia și Olanda, terminând pe locul 8.

Clasamentul Grupei G

1. Ungaria – 18 p

2. Serbia – 14 p

3. Muntenegru – 11 p

4. Lituania – 6 p

5. Bulgaria – 4 p