Arabia Saudită, singura țară înscrisă în cursa pentru organizarea turneului final al Campionatului Mondial din 2034, negociază cu FIFA la toate capitolele, inclusiv cel financiar.

FIFAFoto: ULMER / imago sportfotodienst / Profimedia

FIFA va primi aproape 100 de milioane de euro anual de la un gigant petrolier din Arabia Saudită

FIFA și Arabia Saudită sunt aproape de a încheiat un acord comerical care ar deveni cel mai profitabil semnat vreodată de organizație cu un brand local cu ocazia unui turneu final, scrie AS.com.

Aramco, gigantul petrolier de stat din Arabia Saudită este gata să devină sponsorul principal al Cupei Mondiale care va avea loc în 2034.

Contractul în valoare de 92 de milioane de euro anual va intra în vigoare la semnare și se va termina cu turneul final, o perioadă de un deceniu.

Alegerea Arabiei Saudite ca gazdă a CM 2034 a fost confirmată chiar de președintele FIFA Gianni Infantino, ca unic candidat care și-a prezentat intenția înainte de termenul limită.

FIFA s-a asociat și în trecut cu mărci locale pentru susținerea edițiilor Cupei Mondiale. În 2018 în Rusia, Gazprom a fost sponsor oficial, iar în 2022 Visit Saudi și Qatar Airways, au contribuit consistent la buget.

Armaco a mai investit în trecut în evenimente sportive, dar niciodată până acum în fotbal. Compania a susținut Cupa Mondială de Cricket, Formula 1 sau competiții de golf.