​Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat programul audierilor din următoarea perioadă, iar cazul Simonei Halep (suspendată 4 ani din tenis pentru dopaj) nu este o prioritate pentru forul de la Lausanne.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Patrick Mouratoglou își recunoaște vina în scandalul de dopaj al Simonei Halep

Cazul Simonei Halep nu va fi judecat de TAS mai devreme de finalul lunii ianuarie 2024

Cazul de dopaj al Simonei Halep nu figurează in agenda TAS, ceea ce înseamnă că fosta lideră WTA nu va avea parte de o judecată cel puțin până la finalul lunii ianuarie 2024 (a fost anunțat programul până în data de 26).

TAS informează că lista audierilor este publicată doar în scop informativ. În general, audierile TAS nu sunt deschise publicului și se desfășoară în persoană, prin videoconferință sau într-un format mixt.

>> Ion Țiriac nu are încredere în TAS - Înțepături la adresa Serenei Williams și a lui Patrick Mouratoglou

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

>> Prima reacție a firmei acuzate că i-a furnizat Simonei Halep suplimente contaminate cu Roxadustat

>> Avocatul Simonei Halep, după ce firma canadiană a negat contaminarea suplimentelor cu Roxadustat: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani