Cel mai important jucător care a evoluat în România, brazilianul Julio Baptista, a fost demis miercuri de la formația secundă a clubului Real Valladolid chiar de prietenul său, Ronaldo Nazario.

Ronaldo Luis Nazario de LimaFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Julio Baptista, demis de Ronaldo Nazario după mai multe declarații controversate

La doi ani după ce își agățase ghetele în cui, Julio Baptista semna cu CFR Cluj, o adevărată lovitură de imagine în 2018.

Brazilianul era însă complet nepregătit și a părăsit gruparea din Ardeal după doar două partide.

Fostul jucător la Real Madrid, Arsenal și Roma și-a început cariera de antrenor la clubul deținut de prietenul său Ronaldo, Real Valladolid, mai întâi la grupele de juniori, apoi la echipa secundă.

După patru ani, Baptista a fost demis din cauza rezultatelor slabe, Valladolid Promesas ajungând pe pozițiile de retrogradare în liga a patra spaniolă.

Un alt motiv a fost conflictul cu conducerea clubului, Julio Baptista exprimându-și de mai multe ori nemulțumirea legată de jucătorii care se antrenează cu prima echipă, dar evoluează pentru cea secundă, anunță Marca.

În vârstă de 42 de ani, fostul internațional a strâns 47 de selecții în reprezentativa Selecao, pentru care a înscris de cinci ori.