​Marcelo are în palmares cinci trofee Champions League, dar brazilianul spune că cea mai mare realizare din cariera sa o reprezintă câștigarea Copa Libertadores cu Fluminense.

Marcelo a castigat Copa Libertadores cu FluminenseFoto: Pablo PORCIUNCULA / AFP / Profimedia

Copa Libertadores cu Fluminense, cel mai important titlu din cariera lui Marcelo

Titular în finala cu Boca Juniors (a fost înlocuit la pauză), Marcelo a vorbit despre cât de important este pentru el acest titlu cucerit cu Fluminense.

„Real Madrid va înțelege. Este cel mai important titlu al meu, la nivel de club, pentru că este clubul care m-a crescut.

Câștig un titlu foarte important cu clubul meu preferat, clubul care mi-a oferit toate instrumentele pentru a avea cariera mea, cu angajații care m-au văzut crescând. Nu există nimic mai satisfăcător decât asta. Este neprețuit.

Aveam o datorie față de Fluminense. Era scris că vom câștiga Copa Libertadoes” - Marcelo (35 ani), citat de ESPN.

Fundașul brazilian a petrecut 16 sezoane la Real Madrid, perioadă în care a cucerit 5 trofee Champions League, 6 titluri în LaLiga, 5 Supercupe ale Spaniei, 4 Cupe Mondiale ale Cluburilor, 3 Supercupe ale Europei și 2 Cupe ale Spaniei.

Doar 15 jucători au câștigat Champions League și Copa Libertadores. Printre aceștia se numără Ronaldinho, Neymar sau Julian Alvarez.

Fluminense (Brazilia) a câștigat în premieră Copa Libertadores, după ce a învins pe Boca Juniors (Argentina), scor 2-1 (după prelungiri), în finala disputată pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

>> VIDEO Fluminense, sărbătoare pe Maracana - A câștigat pentru prima oară Copa Libertadores