FSV Mainz a reziliat contractul lui Anwar El Ghazi, după deschiderea unei anchete judiciare pentru „tulburarea ordinii publice” cu privire la mesajele fotbalistului olandez privind conflictul Israel-Hamas.

BundesligaFoto: Bernd Feil/M.i.S. / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Războiul Israel-Hamas - toate informațiile din ziua a 29-a sunt LIVE pe HotNews.ro

Anwar El Ghazi, dat afară de FSV Mainz pentru mesaje pro palestiniene

Îmtr-un mesaj postat pe X, clubul german a anunţat că a pus capăt cu efect imediat relaţiei contractuale cu Anwar El Ghazi, ca reacţie la 'declaraţiile şi postările olandezului in social media'.

Cu câteva ore mai devreme, parchetul din Koblenz a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la aceste mesaje. Justiţia germană îl suspectează pe Anwar El Ghazi de „tulburarea ordinii publice prin aprobarea infracţiunilor legate de discursul instigator la ură”.

Într-un mesaj pe contul său de Instagram pe 17 octombrie, Anwar El Ghazi şi-a oferit sprijinul palestinienilor, încheind mesajul său cu formula „De la râu la mare, Palestina va fi liberă”. Acest slogan este văzut de unii ca un apel la distrugerea Israelului, iar de alţii ca un apel pentru egalitatea în drepturi între palestinieni şi israelieni.

Acesta fusese suspendat de Mainz, care s-a declarat gata să-l reintegreze, asigurându-se că jucătorul, în timpul mai multor interviuri cu conducerea clubului, „s-a distanţat de mesajul publicat pe contul său de Instagram, pe care el însuşi l-a şters câteva minute mai târziu”.

Dar miercuri, internaţionalul olandez a scris pe Instagram: „Nu regret, nu am nicio remuşcare în ceea ce priveşte poziţia mea. Nu mă distanţez de ceea ce am spus sau de ceea ce susţin, astăzi şi până la ultima mea suflare, pentru umanitate şi pentru cei asupriţi”.

El Ghazi, liber de contract, a fost recrutat pe 22 septembrie de Mainz şi a jucat 51 de minute în trei meciuri din Bundesliga, scrie News.ro.