Neymar Junior, starul selecţionatei de fotbal a Braziliei, a fost operat „cu succes” în urma unei grave leziuni la genunchi stâng, joi, la Belo Horizonte, informează AFP.

NeymarFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Neymar va lipsi câteva luni - Revenirea, undeva în primăvara anului viitor

„Operaţia a fost un succes. Suntem foarte mulţumiţi de rezultat. A fost vorba despre o reconstrucţie a ligamentului încrucişat anterior şi repararea celor două leziuni ale meniscului” - medicul Rodrigo Lasmar.

În vârstă de 31 de ani, Neymar va rămâne în spital „între 24 şi 48 de ore, în funcţie de evoluţia clinică”, a adăugat Lasmar.

Durata indisponibilităţii atacantului nu a fost precizată, însă în cazul unor astfel de leziuni sunt necesare în general mai multe luni pentru recuperare, ceea ce înseamnă că atacantul ar putea fi văzut din nou pe teren undeva în primăvara anului viitor.

Rodrigo Lasmar, medicul selecţionatei Braziliei, l-a mai operat pe Neymar după fractura la piciorul drept suferită de atacant în 2018.

Vedeta braziliană a apelat, de asemenea, la serviciile medicului brazilian în primăvara acestui an, în urma unor leziuni ligamentare la o gleznă, care l-au ţinut departe de gazon şase luni.

Neymar, aflat în prezent sub contract cu clubul saudit Al-Hilal, a suferit o ruptură de ligamente şi de menisc la genunchiul stâng în timpul meciului pierdut de Selecao în faţa Uruguayului (scor 0-2), luna trecută la Montevideo, în preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

Pe 8 septembrie, atacantul a doborât recordul de goluri la echipa naţională, deţinut de legendarul Pele, după ce a înscris de două ori în faţa Boliviei şi a ajuns la cota 79, având acum două goluri în plus faţă de „Rege”, transmite Agerpres.