Meciul dintre Belgia și Suedia, din preliminariile pentru Campionatul European din 2024, a fost suspendat la scorul de 1-1, după ce doi suedezi au fost uciși pe străzile capitalei Bruxelles.

UEFA EURO 2024Foto: Michael Sohn / AP / Profimedia

UEFA a luat decizia ca meciul dintre Belgia și Suedia să nu se reia - Rămâne rezultatul înregistrat la pauză

Belgia a primit luni vizita Suediei, în grupa F a preliminariilor pentru Campionatul European din 2024, însă meciul nu s-a mai reluat după primele 45 de minute, ca urmare a unui atac armat ce a avut loc pe străzile din Bruxelles, în urma căruia doi turiști suedezi au fost uciși.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, jucătorii celor două echipe au refuzat să iasă pe teren pentru repriza secundă, după ce doi suporteri ai Suediei au fost împușcați în apropierea stadionului.

Echipa Suediei a fost escortată după meci până la aeroport, iar suporterii suedezi care au fost prezenți pe stadion au fost ținuți în tribune până la ora 4 dimineața, când zona din jurul stadionului a fost securizată de către forțele de ordine.

Joi, forul continental a luat decizia ca meciul să nu fie reluat și rezultatul final să rămână cel înregistrat după primele 45 de minute, 1-1.

În ceea ce privește meciul dintre Belgia și Suedia, abandonat la pauză la cererea și acordul celor două echipe, în urma atacului terorist care a ucis doi suporteri suedezi la Bruxelles pe 16 octombrie Comitetul Executiv al UEFA a decis astăzi că: Meciul este abandonat și rezultatul de la pauză (1-1) este confirmat ca final, fiecărei echipe i se acordă un punct în clasamentul Grupei F, care urmează să fie actualizat în consecință. Pentru a lua decizia menționată, Comitetul Executiv a luat act de faptul că s-a dovedit imposibil să se joace partea a doua a meciului în ziua următoare.

Atât Asociația Regală Belgiană de Fotbal, cât și Asociația Suedeză de Fotbal, având în vedere circumstanțele, și-au exprimat în mod explicit dorința de a nu continua meciul și de a considera rezultatul de la pauză (1-1) drept final. - se arată în comunicatul oficial al UEFA.

Preliminarii Euro 2024, clasament Grupa F

1. Belgia 18p

2. Austria 16p

3. Suedia 8p

4. Azerbaidjan 4p

5. Estonia 1p