​Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș au dispărut după ce au fost depunctate din cauza datoriilor, iar Chindia Târgoviște se confruntă acum cu o problemă asemănătoare.

Jucatorii echipei Chindia TargovisteFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Chindia Târgoviște, depunctată și cu interdicție la transferuri - Are datorii la Cătălin Căbuz

Gruparea dâmbovițeană a fost penalizată cu două puncte și a primit interdicție la transferuri, după ce nu i-a plătit restanțele financiare portarului Cătălin Căbuz.

Până la efectuarea plății, Chindia va fi depunctată cu câte două puncte la fiecare două săptămâni. Potrivit Liga2.ro, Căbuz are de recuperat cel puțin trei salarii și bonusurile pentru minutele jucate în perioada petrecută la Chindia Târgoviște.

Chindia adunase 13 puncte în primele 9 etape din Liga 2, dar rămâne cu 11 și coboară de pe locul 8 până pe 12.

„Neexecutare Hotărâre CNSL - În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancționează clubul AFC Chindia Targoviste cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și i se vor scădea puncte.

Scăderea de puncte se aplică celor acumulate în campionatul de categoria cea mai ridicată, urmând ca, la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată, echipei în cauză să i se scadă câte două puncte, respectiv, pentru perioada 28.09.2023 - 13.10.2023, s-au scăzut două puncte. Termen 1.11.2023”, se arată în hotărârea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș au fost penalizate cu peste 50 de puncte în sezonul 2021/2022 din Liga 1. Ambele cluburi au fost excluse între timp din competițiile FRF.