Partida dintre Belgia și Suedia a fost suspendată la pauză în urma atacului armat care a avut loc pe străzile capitalei Bruxelles. Doi turiști suedezi au fost omorâți, iar UEFA a anunțat care sunt variantele luate în calcul pentru partida care a durat doar 45 de minute.

UEFA Euro 2024Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

>> VIDEO Atac armat la Bruxelles: doi turiști suedezi au fost uciși. Suspectul încă nu a fost prins. El s-a filmat revendicând atacul / A fost deschis dosar de terorism

Belgia vs Suedia: Echipa care refuză rejucarea va pierde cu 3-0

Meciul dintre Belgia și Suedia (preliminarii Euro 2024) a fost suspendat la pauză, în momentul în care scorul era egal, 1-1.

O decizie a UEFA urmează să fie anunțată în cursul zilei de marți, 17 octombrie, după cum anunță presa belgiană.

Conform protocolului UEFA, meciul va trebui să fie rejucat. Suedia este eliminată din cursa pentru calificarea la Euro 2024 şi nu mai are de jucat decât puncte pentru coeficient.

Interesul este mai degrabă de partea Belgiei, având în vedere că belgienii jucau pentru primul loc şi pentru poziţia de cap de serie pentru turneul final al Euro 2024.

Potrivit lui Fredrik Reinfeldt, preşedintele Federaţiei Suedeze de Fotbal, nu au existat discuţii pe această temă în primele două ore după ce meciul a fost abandonat. „Fotbalul nu este important în aceste circumstanţe”, a declarat oficialul.

În cazul în care nu se ajunge la un acord sau dacă circumstanţele nu sunt favorabile revenirii pe teren a doua zi, „Administraţia UEFA va stabili o nouă dată”, conform regulamentului UEFA 2023.

Refuzul de a juca din nou ar însemna un scor de forfait pentru echipa aflată în spatele cererii.

Deocamdată, suedezii nu doresc să rejoace meciul şi au părăsit teritoriul belgian, transmite News.ro.