România a câștigat categoric partida cu Andorra, scor 4-0 și este lider al Grupei I în preliminariile Euro 2024. Cel mai scump jucător din campionatul intern, Darius Olaru, nu a fost în lot din cauza unei accidentări.

Darius OlaruFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

FCSB acuză FRF că minte în cazul Darius Olaru – Replica Federației

Înaintea partidei cu Andorra, FRF a anunțat că Darius Olaru nu va face parte din lot, din cauza unor probleme medicale, iar decizia s-a luat de comun acord.

La o zi după meci, Gigi Becali l-a acuzat pe selecționer că minte în privința accidentării lui Olaru, dar după o discuție purtată cu Edi Iordănescu, a revenit cu precizări și a declarat că a înțeles explicațiile acestuia.

Între timp, medicul echipei naționale, Claudiu Stamatescu, a oferit o reacție oficială.

„A lovit rău o minge pe finalul antrenamentului de vineri, și-a întins puțin ligamentul colateral intern la genunchi. Nimic serios, dar nici de neluat în seamă.

Sâmbătă a făcut antrenament normal și urma să avem feedback de la el, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește prezența lui în lot pentru meciul cu Andorra.

Având în vedere că la antrenamentul de sâmbătă a avut unele rețineri și a mai simțit o oarecare jenă în special când lovea mingea, și pentru că Olaru a spus că nu se simte 100%, în contextul în care se știa modul de joc foarte agresiv al andorranilor, s-a luat decizia de a-l proteja pentru a nu risca o accidentare serioasă” – a declarat Stamatescu, pentru GSP.

Mihai Stoica nu s-a lăsat mai prejos, iar prin intermediul rețelelor de socializare, a adresat o serie de întrebări doctorului echipei naționale.

„Dacă tot s-a axat pe răspunsuri dl dr Stamatescu, ce ar fi să ne răspundă și la următorul set de întrebări?

- De ce nu ne-ați informat vineri seara despre ce s-a întâmplat la antrenament?

- Dacă ați fost atât de ocupați vineri seara și n-ați avut timp/chef să-i trimiteți măcar un mesaj medicului nostru, de ce n-ați făcut-o sâmbătă dimineață?

- De ce n-ați luat decizia de a-l scoate din lot sâmbătă dimineață?

- De ce nu l-ați trimis la club după accidentare, oricât de „minoră” a fost?

- L-ați investigat și altfel, în afara consultului clinic, sau ați considerat că nu e cazul?

- De ce s-a mai antrenat sâmbătă, riscând să se agraveze presupusa accidentare? Dacă se poate, fără explicații puerile (antrenament fără intensitate etc)

- De ce vă lăudați cu „comunicarea” când n-ați considerat că ar trebui să apăsați câteva taste pt a ne informa că jucătorul nostru s-a accidentat cu 2 zile în urmă și aflăm din presă despre celebrele voastre comunicate? Dar despre ce „comunicare” vorbim, când selecționerul spune în conferință de presă că Olaru a călcat greșit, iar Dvs că a lovit rău o minge? Sau probabil a călcat greșit după ce a lovit rău mingea…” – a postat oficialul FCSB pe rețelele de socializare.

În partida de joi împotriva Belarusului, Darius Olaru a fost rezervă și a fost trimis pe teren de selecționerul Edi Iordănescu în minutul 77.