Jennifer Hermoso, fotbalista sărutată de fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, va reveni în echipa națională de fotbal feminin cu ocazia următoarei acțiuni din luna noiembrie.

Jenni Hermoso si Luis RubialesFoto: Noe Llamas/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jennifer Hermoso revine în echipa națională a Spaniei

Anunţarea lotului pentru perioada internaţională din octombrie ar putea marca o nouă etapă în procesul de normalizare a relaţiilor dintre Jennifer Hermoso şi Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF).

Victimă a unui sărut forţat fără consimţământul ei de către Luis Rubiales, şeful RFEF, după titlul mondial cucerit de La Roja, gest care a declanşat un scandal mondial, numărul 10 al Spaniei s-a distanţat de federaţie, considerând că aceasta nu a protejat-o suficient.

La fel ca şi colegele sale, Jennifer Hermoso nu a văzut încă schimbările radicale pe care le-a cerut la conducerea fotbalului spaniol, dar se pare că este pregătită să revină la echipa naţională sub comanda lui Montse Tomé, potrivit presei spaniole.

Fosta asistentă a lui Jorge Vilda, care a fost criticată încă de la numirea sa, a făcut fără Jenni Hermoso luna trecută, când jucătoarea de la Pachuca (Mexic) era perfect aptă de joc şi putea juca.

Decizia de a nu o reţine a fost luată pentru a o proteja, a declarat atunci antrenoarea. Jucătoarea a replicat pe reţelele sale de socializare: „Să mă protejez de ce?”

Lotul de 23 de jucători va fi anunţat miercuri pentru meciurile din Liga Naţiunilor cu Italia (27 octombrie) şi Elveţia (31 octombrie). „Cu excepţia unor răsturnări de situaţie sau surprize de ultim moment, Jenni Hermoso va fi în echipă”, precizează AS, citat de News.ro.

>> Demisia lui Luis Rubiales, insuficientă - Decizie drastică luată de fotbalistele Spaniei

>> Fostul președinte al Federației Spaniole nu mai are voie să se apropie de fotbalista pe care a sărutat-o