Florian Wirtz este unul dintre tinerii de perspectivă pe care îi propune fotbalul din Germania, iar concurența pentru semnătura decarului de la Leverkusen se dă între trei mari forțe ale Europei.

Florian WirtzFoto: Weis/TEAM2sportphoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Florian Wirtz, jucătorul pentru care se bate toată Europa

În vârstă de doar 20 de ani, Florian Wirtz este unul dintre cei mai importanți jucători din echipa lui Xabi Alonso, la Bayer Leverkusen, iar șansele ca acesta să rămână la această formație și din sezonul următor scad pe măsură ce trece timpul.

Barcelona îl urmărește de cel puțin doi ani pe mijlocașul ofensiv de picior drept, însă catalanii nu l-au mai transferat după ce acesta a suferit o accidentare gravă în sezonul 2021/22.

Totuși, campioana Spaniei nu și-a pierdut interesul pentru jucătorul care are un gol și 3 pase decisive în actualul sezon din Bundesliga, iar Manchester City s-a interesat și ea de serviciile germanului.

Cu toate că inițial era vorba de o cursă în doi, Barcelona și Manchester City au fost eclipsate de Bayern Munchen, campioana Germaniei, care este dispusă să ofere suma de 100 de milioane de euro pentru serviciile lui Wirtz, așa cum își doresc oficialii lui Leverkusen, anunță Mundo Deportivo.

Florian Wirtz a debutat încă din septembrie 2021 la naționala Germaniei și a strâns până în prezent 11 selecții, evoluând chiar și în ultimul amical al nemților, cu SUA (3-1).

113 apariții, 26 de goluri și 34 de assist-uri sunt cifrele lui Wirtz la Bayer Leverkusen.