Radu Drăgușin este cel mai în formă jucător român la ora actuală, fiind cotat la 10 milioane de euro, conform Transfermarkt. Fundașul de 21 de ani este monitorizat de echipe din Premier League, iar recent a devenit unul dintre preferații lui Jose Mourinho, care și l-ar dori la AS Roma.

Radu DragusinFoto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Radu Drăgușin este monitorizat de Jose Mourinho

Devenit un stâlp important la echipa națională de fotbal a României, Radu Drăgușin a avut parte de o evoluție extraordinară de când a ajuns la Genoa.

Crescut de Juventus Torino, acesta a promovat în Serie A alături de formația antrenată de Alberto Gilardino, iar în prezent este monitorizat de Newcastle United și alte echipe din Europa.

Cu o cotă de piață de 10 milioane de euro, Drăgușin a devenit o variantă bună și pentru AS Roma, fiind urmărit de către antrenorul Jose Mourinho, care își dorește măcar un fundaș central, anunță Corriere dello Sport.

„Mourinho vrea un fundaș în plus și va fi mulțumit. E vorba de Radu Drăgușin, un stoper de 21 de ani și 1.91m, stâlpul celor de la Genoa și al naționalei României, trecut pe la Juventus. Printre altele, el a ieșit în evidență la victoria cu 4-1 contra Romei, când a oferit un assist.

Interesul pentru Drăgușin este real. Este un jucător tânăr, cu un fizic important, care cunoaște campionatul. Îl admiră pe Van Dijk și ar putea fi succesorul lui Smalling.

S-a adaptat foarte bine la Genoa și a primit inclusiv banderola de căpitan la partida cu Udinese. Roma vrea un împrumut în ianuarie, cu opțiune de transfer definitiv. Transferul lui Drăgușin nu va fi simplu.” - scriu jurnaliștii din Italia.

Mai mult decât atât, evoluțiile din acest sezon ale lui Radu Drăgușin ar fi stârnit și interesul Barcelonei.

9 apariții are Drăgușin în actuala stagiune pentru Genoa. Acesta are la activ și o pasă de gol, reușită chiar în victoria spectaculoasă obținută de „grifoni” în fața Romei, scor 4-1.